In english RSS Magnus Betnér

Sista Betnér Direkt på måndag!

På måndag är det dags för 8:e och sista avsnittet av Betnér Direkt på Kanal 5 och vi kommer att snacka invandring och integration. Gästar gör David Batra och i panelen sitter Jimmie Åkesson, Sakine Madon och Andreas Johansson Heinö. Dessutom har jag en riktig höjdare till överraskning på gång! Missa alltså INTE det kl 21.55 på måndag.

Vad jag tycker om SD och deras politik är ju ingen hemlighet direkt, men om ni känner att ni behöver fräscha upp lite så kolla framförallt showerna “Livets Ord” och “Magnus Betnér IV” som finns att ladda ner för 49 spänn.

Dessutom skrev jag ju några texter om SD och deras fuskande med siffror och annat för ett par år sedan. Här: Del 1 Del 2 Del 3 Del 4 Del 5

95 kommentarer på “Sista Betnér Direkt på måndag!”


 1. Petra says:

  Men herregud! Det låter som era liv blivit förstörda – av ett TV-program!!
  Det är väl detta som är charmen med ett direktsänt program, det kan gå helt fel (som det blev igår) eller så blir det som de flesta av de föregående programmen: jättebra.
  Hoppas MB återkommer i höst!

 2. Glenn says:

  Håller med majoriteten av inläggen här..
  Betnér var så fruktansvärt pinsamt dålig att jag nog aldrig har sett något liknande. Jimmie Åkesson betedde sig som vanligt korrekt och hade många bra argument varför det uppstår problem med denna massinvandringen vi har i detta land. Ett problem som är identifierat av de flesta med lite vett och insyn i hur moder Svea mår. Men uppenbarligen inte Betnér..
  Massinvandringen påverkar det här landet på ett uppenbart negativt sätt vilket Jimmie Åkesson mycket riktigt påpekar med bra och väl underbyggda argument. Magnus Betnér däremot, ja där bör nog kanal 5 betala en grundskolefröken och ge Betnér privatlektioner för att lära honom vad ett argument är, skitsnack och vuxenmobbning däremot, det kan han redan..

 3. Björn says:

  Fan har programmet tagits ner för? kan ju bara se eftersnacket. Sen när fan är du FÖR censur magnus? Fan skärp dig tänd en cigarr som ja vet du gillar o gå ner o se till dom lägger upp skiten igen. Detta är ju bara löjligt.

 4. Linnea says:

  Jag kollade inte på programmet igår eftersom jag tänkte se det sen online på kanal5s hemsida, men till min besvikelse låg bara eftersnacket där idag! Kommer själva programmet läggas ut senare, eller inte alls? Jag vill ju så himla gärna se det!
  Har kollat online på samtliga övriga programm, och har tyckt de allra flesta varit riktigt intressanta! (bortsett från ‘kvinnor i tv’, men det kom igen lite på eftersnacket).

 5. Mirre says:

  Woow.. Det märks att 99% av alla ni som har komenterat hans senaste avsnitt lutar er starkt åt SD. Ni smyg rasister får mig bara att spy!
  Ni tycker Magnus har gjort bort sig, men vilka är det som gjort bort sig egentligen??
  Ni klagar och gnäller på vad han gör och att han inte leder en seriös debatt.
  Kom igen!!!! Ni tittar inte på svt 1 med programnamn “Debatt 2012″…
  Ni tittar på kanal 5 med Magnus Betner och David Batra!! WTF??!!
  Vad förväntar ni er? Det är klart han lämnar lite rum åt en debatt men hela syftet var ju att driva? Har ni inte insett det efter dessa 8 avsnitt?
  Eller är ni så desperata att få höra Jimmy tala i och med att han i princip bojkottats varje gång han ska debattera att ni förväntar er en normal och seriös debatt på kanal 5 ???
  Glömde ni logiken och intelligensen kvar i sängen när ni vaknade eller? Gå och sov med er så kanske ni vaknar med lite vett i huvudet.
  Det märks att många här aldrig har haft någon att se upp till i sitt liv!

  Gör som er förebild, åk till thailand och handla kaviar på Ikea med er!

 6. Mirre says:

  Glömde att tillägga att du (Magnus) och David äger!!
  Jag har länge velat skämma ut Jimmy inför publik, TACK för ni gjorde det åt mig inför hela svenska folket ;)

  … Slutligen.
  Ni högersympatisörer skall alltid vara så högljudda när ni har en ledare att gömma er bakom, medan ute på gatan är ni alltid tysta som lamm.
  Väx upp!!!! Och väx två apelsiner medan ni växer nått så kommer ni KANSKE någon vart i livet (Nej, jag är inte vänsterextremist eller mansgris)
  Fred.

 7. Gluffe says:

  Ja du Mirre… Vem fan var det som gjorde bort sig inför hela svenska folket egentligen? Inte var det då JimmIE* i alla fall, han gjorde oerhört bra ifrån sig medans Betnér bara satt där och nästan bajsade på sig av indignation.

 8. tuffe says:

  Gluffe låter snarare som du haft ett gammalt traumatiskt minne från din barndom du projicerar på någon som faktiskt har mer vett än Jimmy Åkesson har, han
  Har istället en gammal sliten djurplågare och smyg rasist som hjälper han med den mest omoraliska
  Sakerna i samhället för alla vet ju den sanna agendan om Sd o hur det här o
  Spridit sig eller vad har jäddnyllet moder jord att säga om saken? Haha
  Som sagts gå o lägg dr kanske det blir en dubblar sömn för vissa t om?
  Bort med Sd Sverige klarar situationen
  Utan deras politik!

 9. Mirre says:

  *Gluffe

  Jag kan inte säga att Kaviarmannen-JimmIE* gjorde bort sig heller.
  Jag kan dock med gott samvete påstå att 99% av alla Ni som kommenterat detta har gjort bort sig då ni förväntade er en seriös debatt där JimmIE* skulle skina som Jesus Återuppfödelse. Det var allt jag även påstod, inget mer. Förstår inte riktigt bakgrunden till din kommentar då jag inte nämnde JimmIE*s personliga medverkan i programmet en enda gång?

  Och ja, det märktes att Magnus störde sig på JimmIE*. Det är svårt att inte göra det när man sitter i samma rum som en idivid som man totalstör på.
  Det är klart att JimmIE* ( ;) )gjorde bra ifrån sig i programmet.
  Han gav mig mycket skratt. Detta var nog syftet med Betner Direkt”. haha.
  Nä skämt åt sido…
  Karln var ju den enda egentliga politkern på plats. Han är till och med partiledare för en av de mest hatade partierna i Sverige?
  Det är klart han inte gjorde dåligt ifrån sig? Hade han det hade troligtvis inte SD ens suttit i Riksdagen nu? Vi pratar kanal 5 debatter med David Batra som special gäst… Kom igen.
  Att du ens orkar försvara honom i dessa inlägg bevisar åter igen hur låga krav man har på en partiledare och hur många inkompetenta idioter det finns där ute.
  Nu trycker jag inte ner Magnus, men han är ju komiker och inte politiker av en orsak. Han skötte sitt jobb bra utifrån de förutsättningar han hade och utifrån riktlinjerna programmet hade. Komik Sen Debatt. Inte Debatt Sen Komik.
  Vill du jag ska ta det igen så du inser syftet med allt?
  Komik Sen Debatt. Inte Debatt Sen Komik.

  Att invandarpolitiken är ett hett samtalsämne i dagens samhälle är uppenbart, lika så att dagens invandrarpolitik är stundtals bristfällig.
  Men det hindrar inte JimmIE*-“Jag-hatar-inte-invandrare.-jag-tycker-bara-att-alla-de-små-parasiter-borde-färga-håret-ljust,-döpa-om-sig-till-Erik-eller-Gunnar-och-sluta-behålla-sina-egna-troer-och-seder-och-börja-äta-kaviar-varje-dag” (nej det var inget Citat från ett tal, det är bara hans sätt att tänka, förneka inte detta)från att vara en smygrasistisk idiot?
  Ta lite kvällsmackor med kaviar på och sov… Jag ska gå och bajsa ut lite indignation.
  Puss på dig gubben. Godnatt!

 10. Petter says:

  Du har riktigt sakliga argument mot SD på din egna blogg. Varför använder du dig inte av dessa?
  Det är tackvare sånna som dig som SD blir martyrer, de behöver inte ens “spela martyrer” om de har motståndare som beteer sig som du gör. FY FAN..

 11. micke says:

  Kan du säga till Ho** kanalen och lägga upp sista avsnittet på webtv önskar skiftjobbaren.

 12. Stefan says:

  En politiker kommer alltid debattera cirklar runt en ståuppkomiker, särskilt om det är politikerns hjärtefråga som debatteras. Särskilt uppenbart blir detta om det är en SLIPAD politiker som debatterar mot en grund komiker som sällan gör sin hemläxa utan försöker vinna med oneliners.

 13. HallåElle?? says:

  skriver du till mig petter!? håll mun istället och sluta peka finger mot fel folk din lilla smygis, nu tar du verkligen och lugnar ner dig! dem vinner INTE sympati röster genom någon.. om bara folk har mer vett i hjärnan än du och alla andra små troll här har(och naturligtivs har dem det). gluffe har inga “sakliga” argument åkesson har aldrig några argument och han lyckades visa hans enorma talang för bbc. kanske en smula självgodhet och storhetsvansinne eller någon bokstavsdiagnos, men det är kul att sitta och läsa era inlägg, fast än det var faktist en del som skrev ett par väldigt vettiga saker, men sd trollen här- riktiga fjantar när det väl gäller va? säg som det är istället! ;) det ända du gör är att sitta och äta kvällsmackor med kaviar och spy dina värderingar gluffe. ska du skriva hur mycket till liv du har nu eller? hahaha…nää bespara mig det, du har inget..det vet vi annars skulle du inte lägga så mycket energi på att skriva som du gör!

 14. HallåElle?? says:

  skriver du till mig petter!? håll mun istället och sluta peka finger mot fel folk din lilla smygis, nu tar du verkligen och lugnar ner dig! dem vinner INTE sympati röster genom någon.. om bara folk har mer vett i hjärnan än du och alla andra små troll här har(och naturligtivs har dem det). gluffe har inga “sakliga” argument åkesson har aldrig några argument och han lyckades visa hans enorma talang för bbc. kanske en smula självgodhet och storhetsvansinne eller någon bokstavsdiagnos, men det är kul att sitta och läsa era inlägg, fast än det var faktist en del som skrev ett par väldigt vettiga saker, men sd trollen här- riktiga fjantar när det väl gäller va? säg som det är istället! ;) det ända du gör är att sitta och äta kvällsmackor med kaviar och spy dina värderingar gluffe. ska du skriva hur mycket till liv du har nu eller? hahaha…nää bespara mig det, du har inget..det vet vi annars skulle du inte lägga så mycket energi på att skriva som du gör!

 15. Carl says:

  calle:

  Sådana som du gör det ganska lätt att sålla ut vilka här som faktiskt kollar på Betnér och vet vad han står för, och vilka som förmodligen bara tog en kort semester från Flashback/Avpixlat/etc för att få gnälla lite.

  Hade du haft någon som helst koll så hade du vetat vad Betnér tycker om kommunism och miljöhets… Fan, hade räckt om du sett några avsnitt av programmet. Men vissa vill visst ha allt på silverfat, att läsa eller kolla på någonting för att lära sig är kanske för mycket begärt.

 16. Blomster says:

  Det är väldigt intressant att följa inläggen som skrivs här. Det är ju inte svårt att se att en klar majoritet anser att Betnér gjort bort sig totalt.

  Låt mig bara säga till er som direkt ska börja angripa dessa personer med “ni stödjer SD”, “jävla avpixlat-anhängare”, osv. LÄR ER INSE att man KAN tycka att Betnér gjort bort sig, man KAN tycka att Jimmie förde en mycket bättre debatt UTAN att rösta på SD, eller utan att vara rasist. Det är så sjukt patetiskt av er att sitta och kasta ur er en sån sak. Acceptera istället att alla har olika åsikter och att även BETNÈR k-a-n göra bort sig.

  Jag tycker, i allra högsta grad, att Betnér framställde sig själv som jordens minsta och mest iqbefriade människa någonsin i måndags. Och nej, jag röstar inte på SD. Och ja, han VAR en person jag gillade förut.

 17. SdPinsamtSkit!!!!! says:

  silverfat? haha.. du kanske borde göra stand up!
  och vad tycker han om främlingsfientlighet då calle?
  vilken etnisk grupp i samhället är det som blir mest förtryckta och får lida fruktansvärt mycket tror du? jag har mina föräldrar som levande exempel om ni som blundar för vad sd igentligen är. vilka har manipulerat orsaken till allt som händer under en sådan kort tid runt omkring och då är det inte bara detta land dem spridit sin falska skräck propaganda. swedish defense league vad är det och hur kom det till? var lite mer produktiva i samhället istället eller täpp igen era trutar eller sköt erat och bespara alla era intelligenslösa
  åsikter, men dem flesta måste väl passa in i en minoritet eller
  trycka ihop sig som en grupp och peka finger emot andra i samhället för att känna sig nödvändiga!? jag delar dock min vision med betnér och hoppas en dag folk är förståndiga och kan lära sig samexistera oavsett ALLT och det går faktist att komma dit om man vill med rätt inställning till livet, men nej det är alldelles för svårt och för jobbigt! vissa måste generalisera och klaga och gnälla och grina och vara bittra! massa jäddra barnrumpor! håll bara truten och sluta bete er som barnrumpor. im out!

 18. Jimmy says:

  Nu ska jag skriva av mig lite. Jag blir alltid lika imponerad av Jimmie Åkesson. Han ser väldigt snäll och inte alls farlig ut. Ändå så vågar han, han står upp för sina åsikter. Visst vissa siffror stämmer kanske inte, men han är ju politiker, säg den politiker som inte har ljugit någon gång.

  Han växer alltid i mina ögon då han vågar stå på sig och stå för sin sak. Är tom med i ett program som Betnér Direkt och måste självklart veta på förhand att han kommer att grillas, tror faktiskt inte har hört eller kollat på Betnér innan.

  Han får i princip tre människors åsikter emot sig, men tycker han gör detta bra ändå, dock är han nog van.

  Kollar man ute i Sverige så har det ju uppkommit så mycket mer konflikter sen invandring från andra kulturer som inte kan anpassa sig till den svenska kulturen(den så kallade iaf). Vi kan inte hela tiden ge med oss och låta de få som de vill, vi måste någon gång våga stå upp för vårt sammahälle. Varför ska det hela tiden förändras och anpassa sig till människor som kommer från en krig och elände pga de religioner och åsikter de har. Tillslut ser väl vårt land likadant ut med inbördeskrig för att folk inte kan komma överrens. Jag är inte så insatt vad som händer därborta, men ska de komma hit kan vi inte slicka röv. De människor som vill komma hit för att arbeta ska få göra det, de med kriminell bakgrund har inget här att göra.

  Nu ska jag inte skylla på invandrarna i sig då det först och främst är politiken som suger. Man kan inte sätta alla invandrare på ett och samma ställe, funka det inte deras land varför skulle det då fungera i vårt? Politiken måste bli stenhård på folk som kommer hit, de ska ha chans till jobb och eventuell utbildning. Sluta upp med segretation av samhället, hur ska man kunna anpassa sig till Sverige om man inte ens vet hur landet är utanför ramarna?

  Jag vill i alla fall ha ett land med mindre segregerat samhälle och vill ha ett samhälle på lika villkor. Sluta upp att vara för snälla, vi svenskar som bott här skall inte få ta skiten för vad de håller på med där borta. Vi svenskar som bor här nu kämpar och jobbar för sitt land för att kunna bo här och må bra.

  Jag skulle kunna skriva så mycket mer men någon måtta får det vara. Kalla mig rasist(vilket man blir väldigt lätt) visst, men samhället måste förbättras och sluta suga negerkuk!

  Ursäkta formulleringarna och ordvalen! Jag representerar en vanlig enkel människa som vill se en ljus framtid för mina eventuella barn!

 19. Gandhi says:

  “First they ignore you,
  then they ridicule you,
  then they fight you,
  then you win.”

 20. Susanna says:

  Jag har tidigare kommenterat att nivån i kommentarsfältet är hyfsat hög i den här bloggen… Måste visst ta tillbaka det!!! Men det finns ju humor även i det. Jag fick mig ett gott skratt åt den sjukt låga nivån i många av kommentarerna alla fall. Men man undrar ju hur folk mår…

  Ser fram emot att skratta ännu mer sen när boxen med Magnus Betners föreställningar kommer som jag beställt. Har tittat på Magnus Betner IV och den var fantastiskt rolig! Jag gillar den där provokativa humorn, särskilt när den samtidigt medvetandegör maktobalans i kulturer, strukturer, organisationer och givetvis när det finns igenkänning i det.

 21. Johan says:

  Betnér gjorde samma misstag som nästan alla gör när de debatterar mot Jimmie Åkesson. Han trodde att det skulle räcka med floskler, pizzaargument och en överlägsen attityd. Det påminde mycket om när Maud Olofsson trodde att hon enkelt skulle köra över honom i debatt i en morgonsoffa för några år sen. Även då blev det platt fall. Jag är övertygad om att Betnér har lärt sig något av detta, men frågan är hur det känns att han mot sin vilja stärkt SD ytterligare.

 22. Mike says:

  Ja du Magnus. Vi är lika gamla och delar många åsikter. Dock var gårdagens program lite patetiskt och tyvärr faller mycket av ansvaret på dig. Att du starkt ogillar/hatar Jimmy Åkesson är absolut din rättighet. Men att inte klara av att dölja din avsky och skilja på sak och person när man är programledare för ett debattprogram är amatörmässigt.

  Jimmy Åkesson driver ett missnöjesparti som vuxit sig relativt starka på kort tid. Det är dock många fler människor än de som faktiskt röstar på SD som sympatiserar med deras åsikter om invandringen. På arbetsplatser, bland släktingar och vänner är det förvånansvärt många men gemensamt för dessa personer är att andra frågor än just invandring har högre prio när man röstar.

  Malmö är ju alltid huvudexemplet när man pratar om “misslyckad invandringspolitik”. Att Jimmy har en poäng om parallella samhällen står dock klart när man talar med släkt och vänner som bor där. För om man frågar hur “illa det är” så säger de flesta att det inte alls är så farligt, vilket ju känns positivt. Men om man frågar om Rosengård eller Seved och de problem som bevisligen finns där säger samma personer “nej, men det känns inte som Malmö för mig” eller “jag vet inte för jag har aldrig varit där”. Och varför pratas det bara om Malmö? Göteborg, Södertälje, Landskrona , Stockholm ja det går snart 13 på ett dussin av städer som faktiskt har liknande problemområden men alla håller god min och tänker att “så länge inte jag bor där så…”

  Och där ligger hela problemet. Många pratar om dålig integration och dålig politik men faktum är att “Svenskar” och “Invandrare” faktiskt inte vill integreras. Man vill bo med människor med liknande språk, kulturer, värderingar och etiska och moraliska normer som man själv. Att försöka tvinga människor att bo ihop när de inte vill det är inte ok och kommer aldrig att fungera. Acceptera segregation om du är för invandring. Annars är du naivare än en tonårstjej.

  Slutligen är jag så trött på argumentationen att Svensk kultur faktiskt också haft sjuka värderingar. Homo var en sjukdom långt in på 70 talet och lika rösträtt för kvinnor fanns inte vid sekelskiftet. Men snälla Magnus det är väl precis det som är poängen? Vi har jobbat hårt för att ta bort sjuka värderingar under många år och har fortfarande en hel del kvar att göra. Kyrkans makt har utraderats som väl är. Då är det väl rimligt att vi ställer krav på de som “flyr för sitt liv” hit att anpassa sig till det samhälle vi kämpat för att skapa? Annars har vi kastat bort några 100 års arbete.

 23. Erik Ullenhag says:

  Som dom flesta andra här så tycker jag att du är väldigt svår att ta på allvar i dessa sammanhang. En liten snävtänkt vänsterextremist som allt som ofta inte tänker längre än näsan räcker. Jag är helt säker på att du på fulla allvar trodde innan avsnittet att du skulle sänka en välutbildad och kompetent politiker som Åkesson genom att säga att kebab är jättegott och prata om Tyskland 33.

  Som du vet själv vid det här laget så blev det inte så utan du gjorde dig själv och den stenkastande vänsterfalangen till ett totalt åtlöje där fördomarna bekräftades en efter en. Dock får man hedra ditt självförtroende som tog dig an detta omöjliga uppdrag sett ur dina ögon.

  Intressant att ditt drömsamhälle var New York utan gränspoliser? Ett av världens mest segregerade städer där man kan besöka Little Italy,ChinaTown och Harem där människor lever i paralella samhällen och där rasismen är större än någonsin(det den intelligente åkesson vill undvika). Slutsatsen är att du gillar segregation,hat och rasism och tror därför inte på SD.s fina folkhemstanke där vi håller ihop och värnar om varandra.

  Fortsätt gärna med humor och komik men för guds skull – blanda ALDRIG ALDRIG igen in politik i dina uppträdanden.

  INGA KOMMUNISTER PÅ VÅRA SCENER!!!

 24. Mattias says:

  Stranger@>>

  Precis som du säger var inte detta någon partiledardebatt och därför skall man inte heller jämföra detta spektakel med en sån debatt. Men även i en partiledardebatt så försöker dom hela tiden att bemöta dom faktiska argument som läggs fram, dock kan deras ”verklighet” och ”fakta/statistik” ser olika ut gällande samma sak vilket man ju kan ifrågasätta kraftigt.

  Det stora problemet i debatter med Åkesson är att dom som debatterar mot honom väldigt ofta klär honom i åsikter som han faktiskt inte lägger fram. Om man faktiskt lyssnar på vad Åkesson säger i stället för att läsa in en massa mellan raderna, ”tro” en massa om vad han EGENTLIGEN vill/tycker osv. så skulle man vara en mycket bättre motståndare som debattör. Om man själv sitter på en massa starka motargument vill säga.

  Men det som gör SD starkare och starkare är ett missnöje bland svenska folket kring hur invandrarpolitiken ser ut och vad den skapat. SD är det enda parti som vågar sig ut på den tunna isen, medans övriga står säkert vid sidan av och tittar på. Att skrika rasist och förtryckare så fort någon kritiserar invandrarpolitiken är en otroligt farlig utveckling men med dagens rådande klimat i samhället och media begår man ju i stort sett självmord om man yttrar ett uns kritik mot invandringen.

  Jag har själv jobbat med att integrera nyanlända invandrare i Sverige och jag har sett både ett otroligt behov för vissa av dom som kommer att hitta en säker och trygg miljö, samtidigt som jag sett en hel del problem skapas kring andra.
  Att lägga locket på kring det negativa som kommer ur invandringen skapar bara ännu större problem, både på kort och lång sikt.

  Man måste få vara kritisk utan att utmålas som rasist eller främlingsfientlig. Annars kan man aldrig någonsin föra en hälsosam debatt i ämnet och där igenom lösa dom problem som finns och skapa en bättre invandrarpolitik för alla.

  Det märktes extremt tydligt i det här avsnittet att Betner redan bestämt vad han skulle säga och hans ståndpunkt var redan helt klar och han var helt stängd från allt som Åkesson någonsin kunde ha sagt. Dessutom var det väldigt tydligt att Betner redan bestämt vad Åkesson tycker och tänkt säga också, så oavsett vad Åkesson faktiskt SA, så hörde Betner något annat.

  Otroligt oproffsigt helt enkelt och en klar övertro på sig själv från Betners sida.

  Det är bättre att ha åsikter och ståndpunkter som man kan stå för och debattera för in på sandkornsnivå, än att försöka ikläda sig en ståndpunkt som man tror är rätt och bra, som man inte riktigt kan backa upp. Då blir man förr eller senare blottad.

 25. Gummiboll says:

  Och var någonstans är Magnus Betnér? Varför yttrar sig inte han? Ingen uppföljningsinlägg om i måndags, inte ens ett twitterinlägg.

  Om du läser detta Magnus, så borde du väl vara klyftig nog att inse att ett inlägg vore på sin plats. Vad tyckte du om debatten, vad har du att säga om den enorma kritik folk riktar mot dig?

  Genom att inte svara gör du dig ännu mer till en förlorare.

 26. Stene says:

  Jag tycker detta avsnitt var ett av de bättre!! Bra jobbat Magnus och panelen!! :D
  Antagligen vet du detta… men 90% av de som kommenterar här, hade redan bestämt sig för att skriva “du är så jävla sämst magnus!” redan innan sändningen.
  Det är alltid just SD-sympatisörer som är mest aggressiva, respektlösa och går till personangrepp i dessa kommentarer.

 27. Martin says:

  Jag hade läst och hört enormt mycket om programmet innan jag själv såg det. Ena stunden så var Jimmie totalt bäst och “ägde” i kommentaren efter så var Betner bäst och så vidare…
  Jag undrar om det var någon som jag själv som såg programmet från en vettig synvinkel istället för att vara helt insnöade åt något håll.

  Jag tycker det faktist var riktigt bra, visst var det någon onödig kommentar då och då men ska jag vara helt ärlig tycker jag nog ingen blev “överkörd”.
  Man kan inte se på en sånhär debatt och sen säga att åkesson blev “Ägd”, för då är man helt blåst.
  Det fungerar bara inte att säga så enbart av den anledningen att man inte gillar SD… eller låt mig korrigera mig själv.. bara för att man inte gillar SD “offentligt”..

  Känns som det är ett stort gäng bäbisar här, som definitivt borde rösta blankt i framtiden, oavsett parti (inkl SD)..
  Varför kritisera Magnus & Jimmie på detta vis, både gjorde bra ifrån sig, de sa va de tyckte och förde fram sin åsikt..
  Vad du personligen tycker om den kan du bara hålla käft om.

 28. Anonym says:

  Jädrar, massa personliga påhopp på Magnus av Sverigedemokrater. Känner ni er träffade?

  Men det är ju klart… sanningen gör ont.

 29. JudasDumIRotEn says:

  Ungefär lika träffade som sanningen om deras riksdagsledamot i sd! den moderniserade hitler som istället försöker skapa islamobi runt om, se vad han har orsakat redan..
  så är det alltid, så fort media eller någon skriver om dem är det deras uppdrag att försöka visa sitt fulla stöd och motargumentera för att dem vet att han vart träffad så fort han fick svar på sin kommentar i panelen. betner gjorde bra! åkesson är ju faktist ett skämt “igentligen” så varför ska inte en stand up komiker kunna få driva lite med honom? ;)
  snart är det dags för en kebab för min del iaf! en kaviar macka smakar inte lika gott helt enkelt! ;) det ligger ett ansvar att uppfostra dem skrikande rädda små barnen och ni som skrev att ni bor i rosengård och angered? really? det gör ni väl inte..bor inte ni i …… ?

 30. Cat says:

  Magnus, att du vågar köra ett debattprogram med så tunga gäster är starkt. Det visar att du har stake. Jag kan tänka mig att 99,999% av sveriges befolkning inte skulle våga sätta sig mitt emot dina gäster.

  Jag håller med en av de ovanstående kommentarerna, det är nog bra om du kommenterar detta på något sätt. Typ “live är live”. Du behöver varken be om ursäkt eller förklara dig, men något måste skrivas, annars tror folk att du blivit rädd (fast vem bryr sig om vad dom tycker egentligen iofs).

  Du har alltid kört på din grej, och tyvärr spamas din hemsida med 80% orelevanta inlägg från folk som inte fattat galoppen.

  Kör på, jag diggar dig och har alltid gjort det.

 31. Varg says:

  Instämmer du gjorde fruktansvärt bra irån dig! Tack för att du även upplyser folket lite om den förvrängda statestiken, det borde man kunna tolka som en symbolik för hur sd fungerar!
  för övrigt hoppas jag på en säsong 2 och mer! keep it going! ;)

 32. Varg says:

  @ cat nja ganska många har faktist stått emot sd, många i vänstern brukar göra sitt jobb ganska bra där också vanligtvis vill jag erkänna! men jag tycker att han gör det bra live och han har ju onekligen visat att han är rätt vass, mne iaf starkt gjort! Politik är en inte min sak, men det var intressant att göra lite hemläxa som jag blev inspirerad av återigen efter detta. stort tack magnus!
  jag måste fixa hem hela säsong 1 när jag har ork men det får väl bli snart antar jag. ha det fint!

 33. Dr Classe says:

  Betner din pinsamma jävla nolla, visa dig aldrig mer i tv när 99% av Sveriges befolkning hatar dig din idiot!

 34. Andreas says:

  Jag gillar dina program Magnus och gillar att du faktiskt säger vad du tycker, men i detta avsnitt så spårade du ur lite väl mycket. Du var helt klart alldeles för förbannad på Jimmy så du kunde inte kontrollera dina känslor. Tyvärr är jag ganska övertygad om att du gjorde ännu mer positiv reklam för SD.
  Jag är inte på något sätt anhängare av SD och skulle aldrig rösta på dom, men du Magnus gör samma fel som alla andra:
  Genom att hata SD och tro att du/ni är så jävla mycket bättre än dom så späder ni bara på SD’s röstlista!
  Du förlöjligar själv massmedia i vanliga fall, men i detta fallet försöker du använda aftonbladets artiklar som motargument mot Jimmy.
  Jag är ganska besviken på både dig och David Batra faktiskt. Jag tror att ni var övertygade om att ni skulle möta en okunnig pojkspoling som skulle gå från ditt program gråtandes.
  Jag anser att SD’s politik är skit!!!, men jag kan för det första inte hysa personligt agg mot Jimmy Åkesson för det!! SD har på ett enkelt sätt bara lyssnat på vad folket vill höra och sedan skapat en politik efter det, som inte ens kan fungera… men okunniga svenskar tänker inte så långt, dom bara lyssnar på argumenten och efter detta programmet så gjorde du bort dig lite Magnus och det kommer vara fler som lyssnar på deras argument.
  Ett totalfel, som du gör Magnus, är att tro att man är antingen emot eller för SD. Du skulle aldrig tänka så om ett annat politiskt parti, eller hur?

  Pluspoäng helt klart till dina statsvetare som faktiskt (känns det som) lyckas lugna ner dig några gånger.
  Andreas Johansson Heinö skulle jag gärna lyssna på fler gånger.

 35. Parsifal says:

  Att Magnus inte skriver här jar sina logiska skäl, han vet hur dålig han var helt enkelt. Klart en så svidande förslust kräver lite eftertanke.

  Ingen SD:are om det blir någon säsong 2 vågar jag gissa på.

 36. Parsifal says:

  Till och med extremisterna på Expo dömer helt ut Betnérs instats.

  http://expo.se/2012/utmana-sds-visioner_5051.html

 37. Karin says:

  “Betner din pinsamma jävla nolla, visa dig aldrig mer i tv när 99% av Sveriges befolkning hatar dig din idiot!”

  99 %, hatar :D
  Kränkt?

 38. Stene says:

  Nej, Classe, vi hatar dig och älskar Magnus! xD

 39. Zizz says:

  ….du kan väl åtminstonde komentera kritiken? Du brukar ju inte fega ur annars…

 40. Magnus says:

  Jag har inte haft tid och jag brukar inte kommentera särskilt mycket här på bloggen. Under någon post. Jag hinner helt enkelt inte. Särskilt inte under de inlägg där det är mer än hälften spam från rasist-troll.

 41. Zizz says:

  Det är jävligt enkelt att haspla ur sig att folk är rasister när man blir ifrågasatt och inte har något bättre att komma med. Vad folk har kommenterat här är inte SD´s politik, utan ditt agerande under programmet.

  Jag tycker du är skyldig dina tittare ett inlägg om varför det blev som det blev i sista Betnér direkt.

 42. Magnus says:

  Och jag tycker inte jag har någonting att förklara så det kommer jag inte att göra. I alla fall inte så länge arbetsbördan i övrigt ser ut som den gör. Jag har inte ens hunnit titta på programmet.

 43. Carl says:

  Magnus hade ju nästan kunnat göra ett helt humorinslag av att gå igenom en del av kommentarerna här i bloggen.

 44. Thomas says:

  Jag var mest här för att ladda ner Magnus nya föreställning och så ramlade jag över denna tråd. Var tvungen att kolla in programmet. Första gången jag har sett Magnus untanför stand up scenen och jag tyckte det var ett roligt program, samt så tyckte jag han skötte debatten bra, avbröt inte JÅ eller statsvetarna mer än vad ett debatt- program från SVT skulle göra. Att SD anhängare alltid bråkar efter en debatt är pga att ingen, förutom dem själv och deras medberoende familjemedlemmar, håller med SD i allt. Den här tråden visar tydligt på det. Jag gillar förresten, på riktigt, utan provakativa orsaker, tanken på att min son skulle kunna heta Bo Muhammed.

 45. Parsifal says:

  Visst, alla som inte har lika extrema åsikter som Magnus är givetvis “raister. Lite som nazister som inte kan debattera skiver att alla är “judar”. Moraliskt är ni på samma plan, skillnaden är att någon faktiskt betalar dig för att bli så överkörd i en “debatt”. Tveksamt om det blir en andra säsong, inte med något seriöst ämne i alla fall.


Warning: fopen(/var/www/customers/a0215000/www.magnusbetner.com/html/wp/wp-content/ics-importer-cache/c785bf31cdf061d7105f9c5ef272226f.ics) [
function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /var/www/customers/a0215000/www.magnusbetner.com/html/wp/wp-content/plugins/wordpress-ics-importer/ics-functions.php on line 398
Error opening /var/www/customers/a0215000/www.magnusbetner.com/html/wp/wp-content/ics-importer-cache/c785bf31cdf061d7105f9c5ef272226f.ics