In english RSS Magnus Betnér

18.00 smäller det!

Då släpps “Magnus Betnér IV” för nedladdning här på siten. Den kommer kosta 49 spänn och filen man laddar ner kommer inte ha något kopieringsskydd så man kan göra vad man vill med den. Det kostar mig ungefär 500 000 att filma, klippa, texta, producera och bygga siten för nedladdning och jag hade fått ungefär lika mycket till om jag sålt den till tv så nu får vi helt enkelt se om tillräckligt många är sugna på att betala för att det ska gå ihop sig. Med tanke på att staten ska ha sin moms från de 49 spännen också så behöver jag väl ca 25 000 nedladdningar för att gå noll jämfört med om jag gjort en DVD och sålt den till tv. Vore ju kul om det blev dubbla det så kanske fler vågar chansa.

Känns JÄVLIGT kul att testa det här experimentet i alla fall, så nu håller jag tummarna för att den tekniska lösningen håller och att folk låter bli att lägga upp och tanka ner den från olika torrent-siter. Om några dagar vet vi hur det verkar gå med den saken. Spännande! Det är också många som hört av sig och velat betala MER än 49 spänn. Det är ju jättekul, men det gick inte att lösa på något smidigt vis. Om du hör till dem, så tanka ner den två gånger :)

Och tack till alla som kom och tittade på turnén! Utan er hade det inte blivit varken show eller fil.

73 kommentarer på “18.00 smäller det!”


 1. Henrik says:

  louis CK gör samma grej som du säkert vet men hans målgrupp är ju lite bredare. Han tjatar inte heller lika mycket om att han lagt ut en massa pengar som han verkligen vill ha tillbaks vilket jag tror kan vara till hans fördel. men lycka till, jag drar mitt strå till stacken genom att inte tanka den här men inte heller tanka den på piratebay, en kompromisslösning.

 2. Ok vi köper en!

  Mvh,
  Piratebay

 3. Patrik says:

  Varför gick det inte att ge folk möjlighet att betala mer? Du kan t.ex. koppla ett Flattr-konto till detta och låta folk betala den vägen. Eller bara sätta upp ett paypal-konto (eller dylikt) så kan folk betala godtycklig summa (utöver dessa 49kr) om så önskas. Den tekniska lösningen finns redan, så den behöver man inte ta fram igen.

  Hur som helst, kudos till dig Magnus för att du ger detta ett försök! Hoppas det blir framgångsrikt!

 4. Linda says:

  Hur bra som helst. Jag kommer köpa den! =)

 5. Patrik says:

  Henrik, håller inte med. Eller åtminstone för egen del tycker jag det är intressant att ekvationen för att gå runt blottläggs. Men det är möjligt att jag tillhör minoriteten.

 6. Kent says:

  Nu vet jag inte ännu hur du lagt upp det hela, men bittorrent-tekniken är ett väldigt bra sätt att sprida filer på, där källan behöver bra mycket mindre bandbredd än om man hostar filerna på servrar, och jag tror att många skulle vara villiga att hjälpa till med distributionen, då det är bra mycket billigare att köpa på detta sätt. Med andra ord, högre vinstmarginaler ;)

 7. Anton says:

  Två saker förstår jag inte:
  1. Hur kan det kosta en halv mille att hyra kamerautrustning osv.?
  2. Varför säljer du den inte till 5:an? Kan du inte både sälja den själv OCH visa den på tv?

  Men jag kommer hursomhelst köpa den eftersom jag missade den live. 49 kr är en skitsumma. :)

 8. poo says:

  Håller med Patrik här ovan: släng upp en flattr-knapp. Finns ju ingen anledning att låta bli!

 9. poo says:

  (Ja, och förstås: strålande initiativ! Hejja!)

 10. Viktor says:

  Fast… du tjänar väl också pengar på de som kommer och tittar på showen, förmodar jag? Du borde därmed inte ligga 500 000 back i nuläget, men antar att det är ett försäljningstrick.
  Kommer hur som helst att köpa showen.

 11. JanneStark says:

  Kommer definitivt att inhandlas! Jag är vanligtvis inte förtjust i att köpa en “fil” (är man vinyl-, DVD- och CD-nörd så är man), men i detta fall gör jag gärna ett undantag.
  Intressant att se om folk verkligen är så pass “ärliga”. Har inga större förhoppningar efter egna erfarenheter gällande musik…, men kudos till dig!

 12. Robert says:

  Detta är helt underbart. Kul att du vågar prova :) Kommer nog köpa flera kopior, och bränna ut till andra i familjen. Så räkna med 49:- x 4 från mej :)

 13. Simon says:

  Det här är en så himla uppenbart bra grej att stödja. Köp inte den där pizzan imorgon och ladda ner här istället. Om det här funkar så är det ju hur bra som helst för många fler än bara Betnér.

  Lycka till!

 14. Magnus says:

  Viktor: Jo, självklart. Men det är ju fortfarande pengar jag hade kunnat lägga på något annat. Så projektet är fortfarande 500k back. Oavsett om pengarna kommer från burksamlande, banklån eller en tidigare show.

 15. Magnus says:

  Gött. Ska tanka den från TPB. Du gråter för mycket om dina utgifter.

  Du skulle gjort experimentet som en man istället för en liten flicka.

  Torrentz <3

 16. Magnus says:

  Henrik: Jo, det gjorde han faktiskt. Gå in på siten och kolla…

 17. Magnus says:

  Anton: Jo, det gör det faktiskt. Hyra av kameror + personal som sköter kamerorna. Ljudtekniker, ljustekniker, sminkös, projektledare, producent, studiotid för klippning, klippare, textning, någon ska skapa menyer, vinjetter osv osv. Runda slängar 500 papp.

  Väljer att inte sända den i tv för att jag vill se om det här funkar när det inte finns något annat sätt för folk att se showen.

 18. Carl says:

  Tänker fan köpa detta. Det är ju trots allt lika billigt som att hyra en film!

 19. Richard says:

  Tror verkligen att folk är för snåla för att de ska gå runt, inte för att det är mycket pengar men “varför betala när man kan få de gratis?”

  Tyvärr så tänker de flesta så….

 20. Forsman says:

  Ärlighet varar längst, så jag kan börja med att skriva att Magnus Betnér inte är någon favoritkomiker.

  Men jag har gnällt om att svenska artister av olika slag borde göra så här, så när någon nu vågar chansa så måste jag naturligtvis stödja det.
  Så med förhoppningen om att detta ska bli ett lyckat experiment och att fler ska ta efter det så kommer jag hosta upp 49 spänn ikväll.
  Och vem vet, kanske blir jag positivt överraskad av innehållet också.

  Friskt vågat Magnus!

 21. Deggnis says:

  Riktigt nice, hoppas det går runt!

  Men nästa gång ska du våga lite mer med priset! tror dom flesta är nöjda så länge det är under 100/99kr :) 20 kr till skulle jag betalat lätt!

 22. Dennis says:

  faila med namnet innan…

  hur stor är filen och vilket format är det? ISO,XVID,MP4? och är det HD eller orginal? :)

 23. Mark says:

  Bra initiativ. Jag gillar när artister/band tar saken i egna händer och skiter i de stora bolagen.

  Jag kommer helt klart köpa!

  Hoppas det går runt.

 24. Johan says:

  49 spänn som hittat.
  Hoppas att du säljer 100000 ex, det är du värd.

 25. Bortskämd says:

  49 kr är ett bra pris. De finns en del människor som inte har
  har hög inkomst.

 26. Skoglund says:

  Bra pris, svårt att skylla på att det är för dyrt. Tror dessvärre att det största problemet är att folk inte kommer veta att den finns att köpa här. Har du 20k besökare till siten?

  Köpa musik på nätet har blivit stort, men där finns samlingssidor som t. ex. beatport, iTunes m.m. Man köper ju inte direkt från artisterna. Tror detta skulle behövas för filmer också för att det ska fungera, men lycka till!

 27. Formaten Dennis:
  “högupplöst och lågupplöst MPEG4, samt ISO för DVD-bränning i full HD kvalitet utan kopieringsskydd”

  http://www.ftwproductions.se/2012/04/10/magnus-betner-slapper-show-exklusivt-pa-natet

  Kan knappt hålla mig tills klockan blir 18:00.

  Shut Up And Take My Money! :-D

 28. kristofer lindberg says:

  Med barnpsykologi kan man komma långt. och ni lallare som vill pröjsa “Mer” ladda hem den flera gånger om ni vill vara så “storsinta” 49 spänn är lagom. bra grej måste jag säga! hoppas verkligen du går plus på detta.

 29. Dennis says:

  tack markus :)

  men kan man ladda ner alla versioner då? eller får man med alla? skulle va fint med HD på datorn och ISO att bränna ut :)

 30. Det står att formaten “görs tillgänglig som” Dennis, så jag förutsätter att du kommer kunna tanka ner hur många format du vill och hur många gånger som helst.

  Men det får vi se om några timmar!

 31. Daniel says:

  Jag köper så fort det blir möjligt. Däremot så _kommer_ den naturligtvis att hamna på piratbukten. Det vore intressant om det var du som lade upp den där istället för någon annan, men med en länk till vart folk kan köpa den. Om du nu mot förmodan skulle göra det så tycker jag att du som beskrivning bör skriva nåt i stil med “Det här är min officiella torrent för min show som jag helst ser att ni istället laddar ner från min sida. Det är upp till dig om du vill att jag ska fortsätta göra mer material enkelt tillgängligt åt er.”

  I vilket fall, tack för att du vågar dig på ett nytt koncept.

  Now SHUT UP AND TAKE MY MONEY! :-)

 32. Adam says:

  En trailer utan klipp från showen? #fail

  Men 49 spänn lär det vara värt i alla fall. Om den är bra köper jag en gång till efter jag har sett den.

 33. Stene says:

  UNDERBART!!!!! :D

  Ska lätt köpa den och hoppas att det här funkar så att det går runt. 50 spänn känns nästan skämmigt lite, i alla fall för mig som tycker din stand up är det bästa som finns inom svensk humor. Kanske kommer det låga priset locka många andra som tycker du är rolig, men som inte vill lägga “massa pengar” för att se dig live.

 34. Erik says:

  Lätt värt! Kommer dock inte att kunna köpa förrens 25e, men då blir det i multipla exemplar till bröder och kompisar också =)

 35. Mats says:

  Hur ska framgången mätas?
  OK, sålde bara 756 nedladdningar, alltså sprids videon via Pirate Bay? Eller bara 756 personer var intresserade?
  Hur många ex har tidigare DVD-släpp sålt?

 36. T says:

  det får bli knäckebröd med smör ett par dagar, såna här initiativ måste man stödja.
  mot framtiden magnus!

 37. Dex says:

  Bra initiativ men du behöver inte agera bilhandlare, det hade räckt med en tredjedel av försäljningssnacket så hade folk förstått. Louis CK har gjort det du gör och det går skitbra för honom, men han var inte så ivrig heller att påpeka hur dyrt det varit för honom. Jag kommer inte köpa den, men det beror på att jag inte gillar dig. Betalar annars för film, musik och annat jag vill ha.

 38. Tomten says:

  Dex du snackar din djävla skit och det tog dig många ord för att säga att du inte tänker ladda ner showen. But, who givs a shit mother fucker.
  Gå och sug kuk någon annanstans.

 39. marcus says:

  haha sköna är dom tankafetast länkar denna sidan och säger att dom inte tänker slänga upp den där ! borde ju nästan ge ett tack :D

 40. Kenny says:

  Är de okej om jag tankar ner den från fildelnings site och payar dig senare? Lite trist med cash denna månaden.. :)

 41. Christoffer says:

  Ja helvete så bra du är! jag köper direkt! :)

 42. Albin says:

  Tycker det är jättebra att redovisa hur mycket det kostar.

  Allt under 25000 nerladdningar innebär att projektet i sig går back. Att Magnus sen fått betalt för föreställningarna kan ses som vanliga grundlön. Blir det mer än 25000 nerladdningar, så blir varje extra krona hans provision/bonus – och det är en summa vi konsumenter själva kan bestämma om han ska få eller inte.

  Att klaga på att han “whinar” om sina utgifter är bara för att ni är ointresserade av ekonomi.

 43. Nibbe says:

  Flattr?

 44. Dex says:

  @Tomten

  Härligt med en Internethårding som dig. Jag skrev faktiskt också att jag tyckte det var ett bra initiativ, vilket jag tycker och därmed gav MB creed för. Men det missade du säkert i din iver när du skrev ner lite könsord och lekte hård. Försök hålla stilen lite, det är vuxna människor här.

 45. Emil Bengtsson says:

  Jag kommer garanterat köpa två, en till mig och en till sambon. Helkul att du vågar testa något sådant här, håller tummarna för dig att det går bra.

 46. Tuss says:

  Tyvärr så har jag ca 20kr kvar den här månaden pga stora utgifter, men jag kommer definitivt att köpa den när jag får in lite pengar igen!
  Jag verkligen älskar artister som skiter fullständigt i bolagen!

  Kör hårt! :)

 47. Alex says:

  Jag köper den direkt! 49 spänn är ju rea!! Och för lågt för din kaliber. Generöst!

  Men om du ska tjäna in pengarna tror jag du måste jobba stenhårt på marknadsföringen innan dess… Det är ju en product launch. Maila alla på din emaillist/subscribelist om du har en sådan att du släpper en DVD.

  Fast ja.. du kan ju alltid göra detta i efterhand.

  Lycka till!

 48. R says:

  Inte dags snart?

 49. Jonatn says:

  Är det bara jag som har svårt för att hitta nedladdningssidan?


Warning: fopen(/var/www/customers/a0215000/www.magnusbetner.com/html/wp/wp-content/ics-importer-cache/c785bf31cdf061d7105f9c5ef272226f.ics) [
function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /var/www/customers/a0215000/www.magnusbetner.com/html/wp/wp-content/plugins/wordpress-ics-importer/ics-functions.php on line 398
Error opening /var/www/customers/a0215000/www.magnusbetner.com/html/wp/wp-content/ics-importer-cache/c785bf31cdf061d7105f9c5ef272226f.ics